Opdrachten

  1. Bekijk kritisch de geheugenkaarten die je thuis liggen hebt. Zoek op het internet jouw camera op en ontdek hoe snel jouw camera foto’s kan maken. Ga dan eens vergelijken met jouw eigen geheugenkaarten en ontdek of je kaart even snel je foto’s kan wegschrijven als je camera foto’s kan nemen. Indien je kaart trager werkt, zal je ongewild wazige beelden nemen.

De ‘R: 277mb/s’ staat voor ‘read’, dat is de leessnelheid waarmee je geheugenkaart zelf foto’s kan lezen. Dit cijfer ligt steeds hoger dan je schrijfsnelheid en dit is ook minder belangrijk.
De ‘W:150mb/s’ staat voor ‘write’, dat is de schrijfsnelheid waarmee je geheugenkaart foto’s wegschrijft. Dit is het belangrijkste getal om na te kijken. Is dit niet snel genoeg? Dan krijg je wazige beelden.

2. Heb je thuis een zoomlens liggen? Kijk dan eens door je camera terwijl je in-en uitzoomt. Bij elk uiterste punt ga je in de gaten houden wat je brandpuntsafstand is. Zo ga je zelf leren inschatten welk brandpuntsafstand je in de toekomst het best zal kunnen gebruiken in welke situatie.

3. Kijk je materiaal goed na en check of je voor elke lens al een UV-filter aangekocht hebt. Zo niet, koop dit dan aan. Het kost je gemiddeld 10 à 15 euro om eentje aan te kopen en je beschermt er je lens mee. Hou goed in de gaten welke grootte je nodig hebt. Lukt het niet om dit op je lens te vinden, stuur me dan een berichtje. Ik help je graag verder.

4. Wist je dat… Je een lens ook wel ‘objectief’ noemt? Nee? Dan weet je dat nu wel.

4 commentaar
Opmerkingen samenvouwen

Beste Tessy, ik heb een Nikon Z50 systeemcamera maar zie bij de accessoires geen UV filter staan. Heb de indruk dat die voor deze lenzen niet bestaan?
Groetjes, Mia

admin (Beheerder) 04/05/2021 at 15:51

Je moet even kijken welke diameter er op je lens staat en dan kan je een UV-filter aankopen met dezelfde diameters.
Ik heb even je toestel opgezocht en die body kan je verbinden met verschillende lenzen, dus je moet best even je lens opzoeken in de plaats van je body. 🙂

Lukt het zo?

Beste Tessy, Jeetje wat een super leuke module is dit zeg!
Ik ben zo veel over mijn eigen camera aan het leren. Informatie die ik zelf nooit had weten op te zoeken.
Het enige wat ik nog niet heb kunnen vinden is de schrijfsnelheid van mijn camera zodat ik de juiste sd kaart kan vinden. Ik heb momenteel een SDHC kaart (8GB), San Disk Extreme 90MB/s (16GB) en San Disk Ultra 40MB/s (36 GB). Ik heb deze allemaal gekocht zonder dat ik heel goed wist wat dit allemaal betekende, ik keek eigenlijk alleen naar de GB. Nu heb ik een SD kaart gevonden van 150MB/s maar kan nu niet vinden of mijn camera dit aankan en dan ook nog het verschil tussen Extreme en Extreme PLUS. Zou je mij hierbij kunnen helpen?

Ik heb een Canon EOS 100D camera

Groetjes Zoe

admin (Beheerder) 10/08/2021 at 12:33

Hoi Zoë

Fijn dat je zoveel bijleerde al! 🙂 Daar doe ik het voor. 🙂

Ik geef je graag persoonlijk advies wanneer je de Shoot & learn aankoopt. Dan kan je al je extra vragen stellen in de online leeromgeving of in de Facebook community. Hopelijk zie ik je daar!

Laat een reactie achter