Mijn fotografie materiaal

Ik zet hier al mijn fotografie materiaal op een rijtje:

– statief
– 2 x full frame body
– 24-70 mm (diafragma: f2.8)
– 85 mm (diafragma: f1.8)
– 35 mm (diafragma: f1.8)
– 50 mm (diafragma: f1.8)
– 50 mm speedmaster (diafragma: f0.95)
– extra batterijen en geheugenkaartjes (Kijk hierbij goed naar de schrijfsnelheid en naar de snelheid van je eigen camera. Bij mij schrijft deze grijze kaart van Sony het snelst: 150 MB/s, maar die kostte over de 100 euro.)
– mapje voor geheugenkaartjes
– externe flits met afstandsbediening
– camera rugzak
– harnas (dit is handig tijdens het gebruik van twee camera’s, bijvoorbeeld tijdens het fotograferen van huwelijken)
– reflectie schermen

Waarom is het diafragmagetal bij m’n lenzen zo belangrijk? Verder in de cursus zal je leren wat het diafragma(getal) is en hoe je dit kan gebruiken om lichtere of donkerdere foto’s te bekomen. Heel snel uitgelegd: hoe lager het diagragmagetal van je lens is, hoe meer licht je lens kan gebruiken tijdens het nemen van je foto, want hoe groter je diafragmaopening zal zijn. Daarom raad ik alle beginnende fotografen altijd aan om een simpele 50 mm f1.8 lens aan te schaffen, want deze zijn prijs/kwaliteit heel goed en zetten je echt aan de slag als beginnend fotograaf. Meer hierover vertel ik verder in de cursus.

Voel je niet omver geblazen door het fotografie materiaal dat ik thuis liggen heb. Gaandeweg zal ook jij materiaal bij aanschaffen waarmee je leuk zal kunnen werken. Bij mij is dit ook een investering van over verschillende jaren geweest. Als beginner heb je enkel een body en een lens nodig. Wees gerust!

Plaats commentaar

Laat een reactie achter